Nieuws

Hoe allergische rhinitis in de lente?te genezen
Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:23:36  Hits: 13

allergische rhinitis (AR) is een chronische ontstekingsziekte vannasale mucosa, die wordt gemedieerd door IgEna allergische individuen contact met allergenen. Het wordt voornamelijk gekenmerkt door histamine-afgifte en een verscheidenheid aan immunocompetente cellen en cytokinen. Het wordt gekenmerkt doornasale jeuk,niezen, hypersecretie en zwelling vannasale mucosa. Hoewel allergische rhinitis geen ernstige ziekte is, kan het de dagelijkse leven, studie en werkefficiëntie van patiënten beïnvloeden en een zware economische last veroorzaken. Het kan bronchiale astma, sinusitis,nasale poliepen, otitis media veroorzaken, of tegelijk voorkomen met allergische conjunctivitis.

allergische rhinitis is een multifactoriële ziekte veroorzaakt door de interactie van gen en omgeving. Genetische studies tonen aan dat allergische rhinitis een complexe polygenieke genetische ziekte is, en omgevingsfactoren verwijzen voornamelijknaar verschillende allergenen die bestaan ​​in de menselijke leefomgeving.

20191214152287968796.png

genetische factoren

allergische ziekte is een chronisch ontwikkelingsproces , dat gerelateerd is aan erfelijkheid. Vanuit een klinisch oogpunt hebben patiënten met allergische rhinitis vaak de voor de hand liggende familiegeschiedenis. Bovendien is dit genetische fenomeen meer duidelijk in enkele bevruchte tweelingen dan in dubbele bevruchte tweelingen, en kinderen met bepaalde genen kunnen bijzonder gevoelig zijn.
environmental factor
airvervuiling, buitenvervuiling komt voornamelijk uit motorvoertuigen en luchtvervuiling-componenten, zoals Ozon, stikstofoxiden en SO2. Binnenvervuiling omvat voornamelijk formaldehyde, tolueen, enz.
De toename van infectieuze factoren,namelijk allergische ziekten, is het resultaat van de afname van infectieziekten. De theoretische basis is dat de T-infectie wordt geactiveerd door de infectie van bacteriën of de bacteriën, die de reactie van type 1-cellen kan stimuleren, waardoor een reactie wordt geproduceerd om TH2 te belemmeren en de incidentie van allergische ziekten en astma te verminderen. Bovendien is gemeld dat virusinfectie een soortgelijk effect kan produceren.
epidemiologie
allergische rhinitis is een veel voorkomende chronische ontsteking van de bovenste luchtwegen, en de prevalentie is hoog in de wereld. De meeste gevallen waren kinderen en jonge volwassenen, en er was geen significant verschil tussen mannelijk en vrouwelijk. Volgens de gegevens die de afgelopen jaren zijn vrijgegeven, zijn er ongeveer 500 miljoen mensen die lijden aan deze ziekte in de wereld, waaronder de prevalentie in West-Europa, Noord-Europa, Noord-Amerika en andere ontwikkelde regio's is het hoogste, in het algemeen tussen de 12 % en 30%. In de 19e eeuw en de vroege 20e eeuw waren er meldingen van regionale prevalentie in China, variërend van 0,5% tot 1,5%. Veel gepubliceerde multicenter-epidemiologische rapporten tonen aan dat het risico op astma bij patiënten met allergische rhinitis 3
5 keer hoger is dan die bij patiënten zonder geschiedenis van rhinitis.-

ttypical symptomen

Pernial allergische rhinitis
De begintijd , en het duurt meer dan 9 maanden. De aanhoudende allergenen in de kamer kunnen allergische reacties induceren. De ernst van de symptomen is in een jaar anders. Niezen is een reflexactie, met paroxysmale aanvallen, variërend van verschillende tot tientallen tegelijk, meestal in de ochtend, 'snachts,' snachts ofna contact met allergenen. Nasale ontlading is een grote hoeveelheid duidelijke waterachtigenasale ontlading, die een karakteristieke manifestatie is van hypersecretie.
seasyal allergische rhinitis
 the ziekte begint elk pollenseizoen, en het ziektetijd is in principe elk jaar in feitelijk hetzelfde. Nasale jeuk is een speciale sensatie die plaatselijk voorkomtna stimulatie van sensorische zenuwuiteinden innasale mucosa. Seizoensgebonden rhinitis kan worden vergezeld door oog jeuk, oren jeuk, keel jeuk, enz. De mate vannasale obstructie varieert, intermitterend of aanhoudend, eenzijdig, afwisselend bilateraal of bilateraal. Nasale ontlading is een grote hoeveelheid duidelijke waterachtigenasale ontlading, die een karakteristieke manifestatie van hypersecretie is.

De preventie van allergische rhinitis moet worden overwogen van twee aspecten: lichaamsgrondwet en omgevingsfactoren

first, hun eigen Grondwet, hun eigen grondwet eerst om voor de hand liggende veranderingen in de immuunstaat te voorkomen, zoals een slechte verkoudheid, infectieziekten, overwerk of ondervoeding zal veranderingen in het immuunsysteem voorkomen, in dit geval zullen er immuunstoornissen zijn, het risico op allergische rhinitis zal zijn toename.
second, omgevingsfactoren. Wanneer u al heel lang in een beperkte ruimte vol allergenen bevindt, zijn er meer stof, mijten en katjes dan thuis, het risico van allergische ziekten zal worden verhoogd; Sommige patiënten houden een lange tijd huisdieren, en er zijn meer dierenbont in de lucht, wat kan leiden tot allergische ziekten; Sommige patiënten zijn allergisch voor gras of stuifmeel, en kunnen ook leiden tot allergische rhinitis.

微信图片_20210110223042.jpg

Therfore, om allergische rhinitis te voorkomen, moeten we beginnen met deze twee aspecten, door het auto-immuunsysteem te regelen en op te letten tot omgevingsfactoren, om allergische rhinitis te voorkomen

one is om een ​​masker te dragen bij het uitgaan. Het is beter om een ​​masker te dragen die PM2.5 kan voorkomen. Het intelligente elektrische masker geproduceerd door Aiyili-technologie gebruikt vier lagen geactiveerde koolstoffiltratie- en KN95-kwaliteitsstandaard, dus de elektrische luchttoevoer zalniet benauwd zijn. Siliconen Comfortabel FIT-gezicht, 360 graden alle
round-bescherming;&NECONDLY, moeten de covers en lakens gedurende lange tijd worden gereinigd en geventileerd. Gebruik de luchtreiniger binnenshuis. De intelligente asbak-zuiveraar geproduceerd door AIYI-technologie, de draagbare oplaadmodus en de draagbare kleine luchtreiniger kunnen de tweede#hand rook, stof en PM2.5,-third, patiënten met ernstige stuifmeel proberen te proberenniet uit te gaan in de lente en de herfst . Draag alsjeblieft slimme elektrische maskers met betere bescherming bij het uitgaan.
-

voorgaand: Hoe u kunt zorgen voor binnenluch...

volgende: Ik ben bang dat jeniet weet dat h...